Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1094 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 29.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Verseghy Ferenc

Apollóhoz

Hasztalan édesgetsz lauruskoszorúval Apolló!
nem dalol illy bérért verseket, a' ki okos.
"'S megveted e' koszorút?" Fogy előbbeni dísze azóta,
hogy kiki társának tiszteli véle fejét.
"Hát mivel éllesszem tüzedet, melly sínleni látszik?"
Adgy te nekem Laurát, 's lantom azonnal üdűl.

1806.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!