Szerző
Pósa Lajos

Pósa Lajos

költő, dalszerző és újságíró, a magyar gyermekirodalom klasszikusa

1850. április 9. — 1914. július 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2251 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2014. január 19.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Pósa Lajos

Ne gyónj nekem, minek gyónnál!...

Ne gyónj nekem, minek gyónnál!
Álnokabb vagy a kigyónál.
Ne mentegesd, rózsám, magad!
Ilyen a lány, ilyen marad!

Sirhatsz tőlem, hiába sirsz!
Levelet is hiába irsz!
Nem hiszek én az irásnak,
Sem annak a nagy sirásnak.

Csak azt mondom: isten veled!
Tükör minden kis leveled.
Azt mutatja minden sora:
Nem lennél te igaz soha.

Két szemedből sürü köny hull,
De a szivem meg nem indul.
Hulló könyed' kikaczagom,
Hamis gyöngy az, kis angyalom!

Pósa Lajos aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!