Szerző
Verseghy Ferenc

Verseghy Ferenc

költő és nyelvész

1757. április 3. — 1822. december 15.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1566 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. december 27.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Verseghy Ferenc

A' Képzet

Előttem látom Laura!
Lebegni képedet;
de ah! melly nedves szemmel,
hogy nem te önnön vagy.
Midőn pirulva serken
a' hajnal, vagy ragyog
a' hold, látom s' kesergek,
hogy nem te önnön vagy.

Ama' virágos völgyre,
hol vélem egybe kelt,
ama' friss vizforrásra,
hol tőlem búcsút vett,
késztetlek én o Képzet!
tünny avvagy változz el!
O változz el, te képzet
's légy Laura önnmaga.

Verseghy Ferenc aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!