Szerző
Karinthy Frigyes

Karinthy Frigyes

teljes nevén Karinthy Frigyes Ernő, magyar író, költő, műfordító

1887. június 25. — 1938. augusztus 29.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2446 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 31.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölték (2)

Karinthy Frigyes

Gyóni Géza: 1914...

Mégis huncut az orosz,
Megvan benne minden rossz,
Mégis huncut az angol,
Gonosz úton csatangol,
Mégis huncut a talján,
Ott a nagy hegye alján,
Mégis huncut a francia,
Nincs benne garanica,
Mégis huncut a román,
Béka terem a nyomán,
Csinom Palkó, Csinom Jankó,
Csontos mündungszdeklim,
Szép, selymes gázbombám.
Dali Hubitz-ágyúm,
Nosza rajta, jó katonák,
Igyunk egészséggel,
Menjen haza kiki gyorsan
Szép Urlaubscheinjével.
Hej, Ocskay, Bercsényi,
Kurucok híres vezéri,
Pflanzer-Baltin!

Így írtok ti

Karinthy Frigyes aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!