Szerző
Amade László

Amade László

magyar költő

1703. március 12. — 1764. december 22.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1067 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. október 15.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Kedvencnek jelölte

Amade László

Kivánsz ha szeretni...

Kivánsz ha szeretni,
Engemet szenvedni:
Légy hivség,
Tisztán égj,
Kivánom.

Ráró tekinteted',
S cedrustermeted'
Nem másnak,
Szolgádnak
Szentöljed.

Irigy emberekkel
És hamis nyelvekkel
Ne gondolj,
Mert mint moly
Elvesznek.

Sokan ha égetnek
S titkon késérgetnek,
Próbálnak,
S megcsalnak,
Azt véljed.

Titkomat megtartsad,
Ne nyilatkoztassad,
Bár kinra
S halálra
Itélnek.

Ifju éltedet
S az én személyemet
Egy szivben,
Mértékben
Rekeszszed.

Nehéz ugyan dolgunk
És keserves sorsunk,
Szenvedjünk
S reméljünk
Üdővel.

Azért az ki szeret,
Rólunk példát vehet:
Szeretni
S szenvedni
Mi lehet?

Ki akar szeretni, Ezt köll elkövetni.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!