Szerző
Virág Benedek

Virág Benedek

eredeti nevén Virág Ádám Ignác, költő és műfordító

1752. — 1830. január 25.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1262 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. szeptember 16.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Virág Benedek

Bessenyei Györgynek emlékezete

Amely tűz bennem még tart, s míg bennem ez élet
Tartand, György, teneked hálaadó köszönöm.
Nem vagy egünknek alatta s közöttünk; mert te halandó
Nem vagy már: élsz, s ezt hirdeti versezetem.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!