Szerző
Vitkovics Mihály

Vitkovics Mihály

magyarországi szerb költő és műfordító

1778. augusztus 25. — 1829. szeptember 9.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1450 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 25.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Vitkovics Mihály

Pirongatol, édesanyám

Pirongatol, édesanyám,
Mért néznek a legények rám:
Azért néznek, mert szemük van,
Szép a legény, ha csintalan.

Pirongatol, édesanyám,
A kedvesem mért jár hozzám:
Azért jár, mert szeret engem,
Szeret, véle ha enyelgem.

Pirongatol, édesanyám,
Mért csókol engem a rózsám:
Azért csókol, mert kivánja,
Hogy én legyek a mátkája.

Pirongatol, édesanyám,
Miért ölel engem rózsám:
Azért biz' azt, édesanyám,
Mert kenddel is ugy tett apám.

Vitkovics Mihály aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!