Szerző
Orczy Lőrinc

Orczy Lőrinc

magyar főispán, tábornok és költő

1718. augusztus 9. — 1789. július 28.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1458 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 6.

Megosztás

Címkék

Orczy Lőrinc

Panasz

Bánságot megjártam, Bácskán általjöttem,
Arany kalászt hozó földét megszemléltem,
Három rongyos falut királyomtól kértem,
Drágán szabott árát meg nem fizethettem.

Papok szedik zsírját kövér mezeinknek,
Hadisereg szíja erejét népünknek,
Zsidó, görög, örmény töltözik kincsünkkel,
Nemzetem vesződik setét törvényekkel.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!