Szerző
Révai Miklós

Révai Miklós

nyelvész, egyetemi tanár, a magyar történeti nyelvészet megalapítója

1750. február 24. — 1807. április 1.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1649 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 4.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Révai Miklós

Szerető kívánság

Luca! én csillagom,
Millyen kívánságom,
Mikor éjjel
Égbe nézel
Csillagokat látni,
S lángjokat csodálni.

Akkor bár ég volnék!
S reád lenézhetnék
Annyi szemmel,
Mennyi tűzzel
Fényes ragyogva ég
A szép csillagos ég.

Révai Miklós aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!