Szerző
Földi János

Földi János

magyar orvos, költő és nyelvtudós

1755. december 21. — 1801. április 6.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1268 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. május 4.

Megosztás

Címkék

Földi János

Május, az égi jegy szerént Kettős hava

Kettős hóban vidámodván
Plánta, állat párral szép.
Párost tojik, párosodván,
Párost költ a tollas nép.
Most palántot ültetgettess,
Kendert, lent vess, téglát vettess,
Rajzik a méh, fogj rajat,
Sajtot nyomj, köpülj vajat.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!