Szerző
Ábrányi Emil

Ábrányi Emil

költő, műfordító, újságíró

1851. január 1. — 1920. május 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1580 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. április 9.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölték (2)

Ábrányi Emil

Te kis virág...

Te kis virág, kit ő tépett le nékem,
Már haldokolsz s leejted szirmodat.
Halálodat siettetem - bocsáss meg!
Mert csókjaimmal hervasztottalak!

De bár hervadt, nem doblak el magamtól,
Nem hagylak durván eltaposni, nem!
Jer, halj meg ott, ahol szerelmét őrzöm,
Oltárra teszlek - : halj meg szívemen!

1881.

Ábrányi Emil aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!


dvihallyne45

2013. április 9. 09:36

Nagyon szép!