Szerző
Ráday Pál

Ráday Pál

könyvtáralapító, II. Rákóczi Ferenc kancellárja

1677. július 2. — 1733. május 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 1147 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2013. március 22.

Megosztás

Címkék

Ehhez a vershez még nem tartozik címke.

Ráday Pál

Búcsú

Isten minden részét az új esztendőnek
Tegye szerencsessé kedves személyednek.
Szerencsémre áldjon, s engedje kedvemnek,
Hogy véle közlése legyen szerelmednek.

Kivánom, virrasszon többekre nagy frissen,
Egymás szerelmében élhessünk kedvessen,
Életünk örömmel mindenkor telhessen,
Csoportos´ nagy áldást isten ránk terjesszen.

Igaz szerelmemet tőled nem tagadom,
Kivánt személyednek magamot megadom,
Szerelmedet hozzám én is tapasztalom,
Folyását éltednek azért rám vállalom!

Az országon kívül egy útra indulok,
Isten jóvoltából onnan megfordulok,
Tőled azért szívem most szívből búcsúzok,
Tiéd leszek, édes, holtig, s tied vagyok.

1704.

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!