Szerző
Réthy László

Réthy László

etnográfus, numizmatikus, költőként Lőwy Árpád néven ismert

1851. november 21. — 1914. november 20.

Szerző figyelése

Vers

A verset eddig 2568 alkalommal nézték meg.
Az oldalra felkerült: 2008. április 16.

Megosztás

Címkék
Kedvencnek jelölte

Réthy László

A kassai dómban.

Kora reggel még, - oly hideg van -
S kis gyermekek hosszú sorokban
Templomba mennek.
Fiúk s lányok; külön padokba’
Imát rebegnek fagyoskodva
A jó Istennek!

Mise van s hosszú zsolozsmákat
Osztály-tanitók intonálnak
S mind énekelnek.
Köhécsel egy köhécsel másik,
Fiú s lány valamennyi fázik.
S a percek telnek.

Merev szemű, mogorva szentek,
Maguk elé némán tekintnek.
S az ódon ablak
Üvegkockáin játszi szinbe,
Egy-egy félénk sugárkát hint be,
Az aranyos nap.

A mise vége. - Nagy zsivajjal
Tolong, siet ki a gyerekraj,
Ragyog kint minden:
A tavasz édes illatárja,
A gyermekek szivét átjárja:
Itt van az Isten!

Réthy László aláírása

Hozzászólás írásához regisztrálj vagy lépj be!